Аз избирам да бъда спокоен

Здравей Читателю,

След доста време отново се срещаме с теб. Тази наша среща е доста по-различна от предишните, не мислиш ли?

И ти, и аз сме доста “надобряли” със седенето у дома, не само защото нашето правителство така ни помоли да направим, но и защото имаме нова форма на обучение и, щем не щем, се проявяваме на това поприще като учим я по Вайбър, я по Скайп.

Да, ама и това си казва думата, поне що се отнася до това да не се виждаш с приятелите си и да се бориш с микрофон и видео връзка онлайн.

Понякога може да е доста изнервящо, да не говорим, че и въпросните различни онлайн форми на обучение, често забиват, връзката е доста слаба и интернетът накрая се срива.

Да не говорим пък, че да стоиш по-дълго време с някой от родителите си, които са в “home office conditions”, може също да доведе до дразги в семейството, защото не само липсата на срещите наживо, но и липсата на спорт навън, често избива в ненужни обяснения и кавги.

Това, разбира се, няма нищо общо доколко сте близки в семейството, защото слънцето навън ярко пече, на прага сме на голям празник, а си стоим всички у дома.

Великден е скоро, не какъв да е ден, а Велик!

Тогава нека ти кажа нещо, Приятел!

Нека ти помогна да свалиш малко напрежението и да се полюбуваш на времето, заедно или частично, с някой от родителите ти, па макар и на заключена врата и през прозореца.

Ако поне малко си попорочел нещо от сайта ни, си вече наясно защо и как хората свалят нивото на стреса и тревожността с помощта на медитация.

А какво разбирам аз под медитация, нека ти кажа. За мен медитация е това нещо, което те успокоява. Може да бъде спорт, може да бъде рисуване, пеене, слушане на определена музика или четене на хубава книга, т.е. всичко, което ти помага да се концентрираш вътре в себе си, за да  свалиш стреса и тревожността.

Не е задължително тя да е трудна, може и простото дълбоко дишане да наречем медитация, съгласен си нали?

Както ти писах още в началото, сега живеем във време на смут и тревожност, където стресът е в повече отпреди.

Ето защо след доста работа и помощ от приятели, ние, eкипът на www.teenas.bg се постарахме и направихме една медитация, която искаме да ти подарим.

Надяваме се тя да помогне на теб и семейството ти да се почувствате по-добре в тези дни на карантина и стоене у дома.

Успех!

P.S. Медитацията е безплатна!

С нея ние, екипът на www.teenas.bg  се присъединяваме към всички тези, които работят на първа линия за нашето здраве и за по-добри дни!

Тази медитация е подарък за всички, които имат нужда да се успокоят и ние горещо се надяваме тя да донесе спокойствие и релакс на децата и на възрастните, на учениците и на техните родители, за да може България да излезе от кризата по-силна, с хора – по-концентрирани и по-балансирани, хора, доказали, че дисциплината и екипната работа могат да бъдат по-силни и от страха.

Така да бъде!