Аромати за по-лесно учене

Здравей Читателю,

Надявам се, обичаш хубавите миризми и аромати. Ако е така, то искам да ти споделя как можеш сам да си направиш добър аромат, който да ти помага в ежедневното учене.

Не, не става дума за това да искаш скъп парфюм за Коледа от своите родители, въпреки че, защо не – та нали миризмите успокояват и те карат да се чувстваш добре.

Идеята ми е да ти покажа как сам да си помогнеш, когато си изморен, а имаш много за учене.

Знай, че аромата на лимон или на грейпфрут може да ти бъде много полезен, особено през зимата, когато и денят е по-къс, вън е студено и рано се стъмва и ти е къде-къде по-уютно да си стоиш у дома.

Затова нека поне ти помогна да се справиш с многото задачи, които имаш за деня.

Просто е, повярвай ми. Сложи една-две капки от лимон или грейпфрут в една чашка с малко вода и всеки път, когато усетиш, че вече не можеш да запомняш уроците, се наведи и помириши  за минутка време поне, защото тази така направена ароматна комбинация, ще ти помогне да се конценрираш отново и да довършиш ученето на уроците си за деня.

Разбира се, че имаш право да експериментираш и да подбереш мандарина или канела по свой избор. Всеки си има любим аромат, така както избираме различни парфюми или автършейв – просто лимонът и грейпфрутът са особено добра комбинация, която стимулира ума и помага за по-бързо и лесно учене.

На мен канелата и джинджифила са ми особено яки, обаче не ми помагат да уча по-бързо. Много обичам през зимните месеци да ям от онези джиджифилови кубчета, които продават в магазините за ядки. Като се замисля, ям ги дори повече от семките, на които съм фен…

Но, по повод за по-лесно учене лимонът при мене работи на макс. Дори и да няма грейпрут, резултатът е по-малко и по-добро учене, което означава повече време пред телевизора или таблета в гледане на поредния екшън карате филм. Че кога, ако не през зимата, мога да си седя вътре на топло и да се кефя на нета, след като съм се справил  с досадното учене. Но затова пък споделям това, което ми помогна да се справям по-добре с многото си задачи.

Ето, защо те съветвам, Приятелю, да се опиташ да си направиш и ти един такъв собствен коктейл за по-лесно и бързо учене, защото, както казва и сестра ми – докторката, ароматите действат винаги – така е било и така и ще бъде, а какви ще помогнат на теб, това вече е отделен въпрос.

Ти решаваш кои миризми те привличат и ти помагат при учене. Просто опитай и виж.

А после може и с нас да споделиш кое и как работи най-добре в твоя случай.

Успех с ароматите, филмите и бързото учене.

Няма как – трябва и ние учениците да се поддържаме, кой с каквото може, защото имаме много за учене, а пък то от учене не само, че боли и главата понякога, да не говорим, че не остава много за филми и други неща, които могат да ни бъдат от полза през този зимен сезон, когато вътре е топло и уютно, но и по-често ти се приспива по-рано, нали?