В моменти на гняв и недоверие

Здравей Читателю,

Макар и с мъничко закъснение, за което предварително ти се извинявам, разбира се, искам да ти разкажа как да се измъкваш бързо от ситуация, която те кара да се чувстваш гневен и несигурен.

Да, вярно е че, хората са казали “нова година-нов късмет”, но понякога нещата така д„се объркват, че още от началото на новата година ти се струва, че няма ново начало, да не говорим пък за късмет.

Ако годината ти започне с болест, например, била тя твоя собствена или на някой близък, това не те ли изкарва от равновесие и не провокира ли най-малкото в главата ти мисли на жерва, мисли от рода на “защо точно на мен “,  “точно сега ли намери да става – и то когато толкова чаках тази нова година, за да започна с нов списък от желания и с по-добър от досегашния си късмет “.

Знаеш как някои обичат да казват, че винаги има и по-лошо от това, което ти се случва в момента.

Когато си гневен или недоволен от себе си, когато смяташ, че животът те съди несправедливо и само лоши неща ти се случват, то тогава се опитай да направиш упражнението, което сега ще ти споделя.

Упражнение за справяне с гнева и недоверието:

  1. Вдишай дълбоко като броиш на три.
  2. Съсредоточи се за известно време върху това, което те прави гневен или недоволен. Коя е причината да се чувстваш така?
  3. Запиши първото нещо, което ти дойде наум.

Разходи се за малко или пък се опитай да учиш, да спортуваш, да погледнеш нещо в нета…разсей се за малко.

По-късно вечерта виж отново какво си написал и ще видиш как то е решението за твоя проблем.

Опитай се да правиш това упражнение винаги, когато усетиш, че гневът и недоверието започват да действат и  след време дори няма да имаш нужда и да си записваш нещото, което дава решение на този проблем.

Бъди постоянен и пробвай как това упражение работи при теб.

Ако искаш може да споделиш своя опит с него на www.teenas.bg

Успех!