Даровете на съдбата

Здравей отново Читателю,

Запитвал ли си се някога дали умееш да посрещаш с отворено сърце даровете, които ти предоставя съдбата?

Навярно си чувал приказката, че животът ни е предопределен до някаква степен, а на нас ни се пада честта да го променяме по малко с решенията и действията, които предприемаме.

Да, чел бях някъде в дебелите книги, че в живота си вървим в една определена пътека, като път, от който дори и да се отклоняваме отвреме на време,  се връщаме пак в него и накрая достигаме заветната цел.

Стига, разбира се да имаме цел, която искаме да постигнем, защото без цел е все едно да вървим напред без компас, който да ни задава посоката.

Целта е нещо повече от компаса, защото компасът е уред, който използваме, за да определим в коя посока вървим, докато целта може да бъде представена по много и най-различни начини, а пътищата към нея да приличат на множество линии, които излизат от точката на нашето желание за въпросната цел.

По кой път ще тръгнеш и коя от тези линии ще избереш ти самият да следваш, си е твое решение, твоя отговорност и ако щеш дори и проблем.

Дали ще лъкатушиш по пътя или ще избереш най-кратката отсечка към целта, също има значение защото тя ще определи не само времето за постигане на целта ти, но и уроците, които  ще научиш по пътя си.

А с всеки урок идва и дар от живота.

Затова е толкова важно и отговорно, бих казал, да видиш какви са даровете и благословиите по пътя ти, за да можеш да ги приемеш и да се възползваш от тях на макс.

А за да ги отбележиш, за да ги усетиш, трябва първо да ги видиш, нали?

Именно, за това ти говоря, Приятел!

Най-добрият и верен начин да допуснеш тези дарове в живота си е да ги усетиш със сърцето, защото то е къде къде по-мъдро от ума.

Помниш какво ти бях споделил в Храмът на сърцето, нали?

Ако ли пък си пропуснал, отиди и прочети Храмът на сърцето – първа и втора част, за да си припомниш връзката с твоя най-добър и знаещ отговорите на всичко, вътрешен съветник.

Да, точно този вътрешен твой съветник, точно този вътрешен твой глас, или по-точно гласче, ние често заглушаваме, често не чуваме или просто се правим, че не съществува.

От тук идва съответно и проблема, защото, когато не се вслушваш в своята вътрешна мъдрост, ти няма как да усетиш даровете и благословиите, които животът слага на пътя ти.

Може толкова много да бързаш, че дори да ги прескочиш или да стъпчеш своите дарове, а после да се чудиш и маеш защо това или онова не се случва така както го беше планирал, защото не виждаш по-далеч от носа си.

Последното беше доста грубичко казано, но ако не се справяш по пътя, или пък губиш доста време в подробностите, понякога ти се губи цялата картина на пътя, защото забравяш защо вървиш по дадена пътека, или идва дори по-лошото – да се  откажеш от своята цел.

А зад всяка цел стои едно желание. Голямо или малко – няма значение, защото големите цели включват в себе си по-малките. Те пък, от своя страна,  водят до крайната цел.

Това е великата стълба на успеха в живота, който ние хората, оценяваме различно.

Кой в пари, кой в образование или в бизнес идеи…

Но и тук твоят вътрешен съветник би ти помагал, ако се спреш и го чуеш.

Опитай и виж – безплатно е, не се иска време или пари.

Иска се просто желание да се опиташ и да чуеш съвета му.

Няма начин след това да не видиш и даровете, които се слагат на пътя ти.

 А когато ги видиш, когато ги припознаеш, тогава ще има още и още.

Защото благодарността и осъзнатостта са ключът към успеха.

Разбира се и постоянството!

Важното е да забележиш нещата, да ги оставяш те да се случват по време и място.

Да слушаш своя вътрешен глас, гласът на сърцето си и да вървиш смело по пътя си.

Как да го чуеш ли?

Просто спри и попитай наум за нещо, което искаш да имаш, сърцето си.

И изчакай отговора.

Отговор винаги има. Може да не го чуеш веднага. Не се отказвай, а продължи да се вслушваш за него, защото външният шум заглушава вътрешното ти гласче.

Огледай се и виж какви дарове имаш до себе си.

Виж как нещата започват да се решават от само себе си и вече няма проблеми, а само решения.

Бъди отговорен към себе си и знай, че всяко усилие дава резултат.

Опитай и виж какво ново нещо имаш до себе си, какво ново умение или качество си придобил по пътя, по който вървиш.

А после благодари мислено и продължи нататък към другата или по-голямата цел, която е следващата стълба към успеха в живота ти, която ти носи поредния дар и благословии, показвайки ти урока, който си научил по пътя, който ти сам си избрал да следваш, за да се учиш и да станеш това, което искаш да бъдеш, следвайки мечтите и целите си.

Успех!