Да бъдем по-добри към себе си

Здравей отново Читателю,

Макар и с мъничко закъснение, за което се извинявам, искам с теб да споделя едно простичко, но практическо нещо, което да ти помогне да станеш по-добър и по-честен към себе си.  А и да спести част от енергията ти през деня.

Това упражнение ми е помагало не само когато наближват коледните и новогодишни празници, когато магията на доброто, сторено през годината вече чука на вратата, но и по всяко време, когато имаш нужда да бъдеш по-нежен и щадящ към себе си.

Вярно е, че по Коледа стават чудеса, но нищо не пречи те да се случват и сега, нали?

Можем да направим така, че атмосферата на Коледа и тръпката в очакването на новия късмет, който идва с новата година, да я имаме във всеки един момент.

Нека си спомним поне за миг, че ние сме тези, които решават дали да са гневни или спокойни, лоши или добри, състрадателни или не.

 Знай, че ти във всеки един момент можеш да направиш своя собствен избор за по-горе изброените неща.

Нека поне за миг поспрем и си помислим, заедно и поотделно как искаме да изберем да се чувстваме в този момент, пък били то и в дните преди Коледата, например.

После, ако решим можем и да си помислим дали пък това чувство да не стане и наше ежедневие.

Да, правилно ме чу, Читателю, ти си този, който решава  и избира как да се чувства във всеки едни момент. Първо решаваш и после избираш съответното чувство, което искаш за деня.

Ако те кефи да си във вихъра на всичко и на всеки – добре, нека това бъде твоя избор и чувството на еуфория от вихъра да те съпътства през деня.

Но, ако решиш поне за миг да поспреш и да си помислиш дали пък не е добре да се почувстваш поне за миг малко по-спокоен и далеч от цялата тази дандания, винаги да си на максималната емоция…кой знае, може пък да ти стане по-комфортно и дори по-добре.

Ето и въпросното упражнение, което искам да ти споделя:

Представи си един бутон с две позиции – едната за включване, а другата – за изключване.

Да, като този на телефона, например.

Знай, че винаги можеш да превключиш от едното на другото.

Можеш винаги да преминеш от състоянието на стреса и на еуфорийното мислене в състояние на спокойствие и по-малко мислене.

А то, спокойствието де, ще ти помогне и по-добре да решиш какво да ти донесе и магията на Коледата.

Така че, опитай и виж!