За решенията и още нещо

Вече е лято и в най-скоро време пак ще сме във ваканция. Ваканция и то каква! Кеф ти моренце, кеф ти басейн, кеф ти планина. И време, много свободно време, за спорт, за кино и за почивка. Поне в началото, поне докато се настроим на нова вълна, която не изключва съвсем и някои от уроците, които са ни нужни в бъдеще. Или поне на тези, които искат да продължат с ученето.

Защото времето все пак понякога  не стига за нищо.

Така че дали ще решиш да се кефиш на лятото или ще си амбициран да докажеш колко те бива в уроците, че ти предстои след някоя и друга годинка кандидатстване, а то не е лесна работа, независимо от това колко си печен в ученето, е въпрос на личен избор.

Но и затова ти е нужно правилно решение и преразпределяне на задачите, нали?

Така си е, но сега е време за почивка и нещата, които обичаш да правиш, защото и ученето и любимите неща си имат място, време и час.

Виж жегата вън как те приканва да забравиш за ролерите, скейта и колелото и да отидеш да поплуваш в басейна!

И това, ако също не е решение, здраве му кажи.

То ученето така или иначе е почти винаги на дневен ред, или поне откакто разбрах че искам да уча нагоре, е не чак до доктор, като сестра ми, но поне да се пробвам, пък то ще се види, дали ще го бъде или пък не.

Но сега е време за почивка и за нещата, които са ти любими. Не казвам, че няма нужда и да отделяш малко време и за учене, просто искам да пожелая на всички ни една прекрасна лятна ваканция,  с моренце или пък друг вариант на почивка, за да може да съберем сили за после, че и аз съм се заинатил да отделям време за учене. Взел съм решение, че ще уча по малко, поне по 3-4 часа на седмица, тъй като, все пак искам още да мога да поспортувам на воля, но през  първите дни да не мисля за нищо, само за това, което ми помага “да презаредя батериите си” – цитирам сестра ми разбира се. Нали не очакваш, Читателю, да съм така отдаден на тема почивка, че да зарежа каратето, колелото и скейта, при положение че и всички мои приятели са на темата – “първо почивка, а после може и да поучим малко, просто, за да поддържаме форма и да си улесним живота през следващата нова учебна година”.

То и това си е решение и то яко, нали?

Първо прави нещата, които те кефят и ти помагат да бъдеш спокоен и радостен в жегата. После идва ред на ученето – в къщи на хлад.

А сега очакваме да иззвъни за последно звънецът и да отидем на плаж.

Никъде никога не съм казал, че нямам нужда да отпусна на макс!

Никой по-добре от мен не знае колко ми коства да уча и да жонглирам с различни неща.

Все пак не работя в цирка нали?

Все пак не съм възрастен, а съм едно попорастнало вече дете.

Имам нужда от по малко от всичко, но за да може да поема поредната доза от малко, нека първо започна със спорта, после с киното и басейна и накрая с урока по еди какво си, все ми е тая, трябва ли – уча го, трябва ми в бъдеще –ОК, ще наваксам след порция лятна ваканция. Кеф ти басейните в София, кеф ти почивка на различни места.

Всичко е просто решение, всичко е просто игра – било то на нерви или на успокоение. Ти за себе си пръв решаваш коя ще бъде твоята игра.

Весела лятна ваканция!

Приятно спортуване!

Не забравяй за ученето – то ще ти помогне в бъдеще. Отдели си час сега, за да спестиш два, когато наесен започнеш училището.

Въпрос на решение е!

Не е толкова кофти и страшно, щом си взел решението.

Не че моето решение ще е и твоето.

Но то ще е твое, то ще е все пак решение, независимо дали е за игра или не.

Доскоро!