Магията на Коледа

Здравей Читателю,

Искам да те поздравя с настъпващите празници и по-специално с Коледата.

Коледа идва скоро и като всяка година се потапяме в магията на семейната атмосфера, с вкусно приготвените манджи и курабийки. Е, случвало се е разбира се последните да не са домашни, а да са купени я от Лидъл, я от Кауфланд, я от Билла или пък от някое от магазинчетата за сладки, с които са пълни градовете и по-специално моята родна София.

По Коледа винаги стават чудеса! Не вярваш ли – питай скептиците и те до един ще ти признаят, макар и с половин уста, че най-интересните и трудно обясними неща са им се случвали по това време на годината.

Тя и самата атмосфера е такава –  мистична, магическа и много, ама много ти казвам, ведра и сгряваща душата. Е, ако пък не душата, то поне радостта от появата на дядо Коледа и подаръците му е голяма.

За всеки има по нещо, има по един подарък, който да ти напомни, че си бил добър през цялото това време от предишната Коледа до тази.

По Коледа стават чудеса! Ние си знаем и си поръчваме част от тях, като например да бъдем здрави, да се справяме с учението, да бъде сплотено семейството и членовете му да имат успех във всяко едно начинание.

Атмосферата на прясно приготвената и ухаеща упойващо на билки храна, миризмата на канела, на мандарини, смесена с мириса на елхата, пред която всеки гледа да постои повечко, за да наблюдава различните цветове на лампичките и отблясъка на играчките – феерия от музика, цветове и ухания на коледни сладки те прави толкова радостен и щастлив.

Нещо повече – кара те да тръпнеш в очакване на поредния подарък за който си писал на дядо Коледа, а радостта, когато с нетърпение разкъсаш празничната опаковка, няма равна по себе си. Ти се радваш на всичко и на всеки в този момент – на любимите хора, на празничната трапеза и на всичко, което се случва в момента.

Ти си част от тази атмосфера на радост и щастие, ти си потопен в свелината и магията на чистата и свята Коледа, за която баба ти вероятно ти е чела не една и не две приказки, когато си бил малък… или пък госпожата от детската градина е правила това.

Всеки знае от детските книжки, че има магия и чудеса и те стават по Коледа.

Аз, независимо, че го раздавам като едно попораснало вече дете, също очаквам с нетърпение да видя какво ще получа като подаръци, защото послушанието и доброто учене също се награждава, нали?

Пожелавам ти Читателю, да получиш много подаръци, повече от тези, за които си писал на дядо Коледа, защото има и изненада във всичко това да знаеш и да очакваш поне сто неща да ти се случат по Коледа.

Пожелавам ти много радостни мигове на теб и на любимите ти хора, да си хапнете подобаващо от прекрасната трапеза с домашните манджи, да се сурвакате за здраве през тази нова година и да се сбъднат всичките ви мечти.

Весела Коледа и Честита Новата 2018 г!