Остави нещата да се случат

Здравей отново, Читателю,

Случвало ли ти се е някога толкова много да искаш дадено нещо, че да си готов да направиш всичко необходимо, за да го получиш?

Ами ако тогава, след всички положени усилия не го придобиеш?

Какво е усещането, Приятелю?

Не е ли като това да се чувстваш предаден, да си поне мъничко гневен и най-вече да се ядосваш защо не се получава след като си пробвал всичко възможно, за да го получиш?

С риск да те загубя като читател, или приятел, искам да ти кажа, че сега е момента да се съсредоточиш върху дишането си.

Ако си прочел поне част от творенията ми, знаеш че аз много говоря по темата с дишането и как то те вкарва в баланс и здраво те заземява като прекъсва от раз гневните мисли и лутането с въпросите “защо не ми се получи“, “защо точно сега” или още по-тежкото – “точно на мен ли намери да стане така”.

В тази ситуация няма на мен или на теб, на нас или на вас.

Има премного мислене или премного бутане на нещата, които искаш да станат.

От една страна няма лошо.

Но от друга прекаленото напъване да се случат на всяка цена, не винаги води до добър резултат, да не говорим, че ако се получи, крайният резултат може и да те разочарова. Независимо, че си го искал, независимо, че си се потрудил яко при това за него.

Защо се получава така?

Защото има много усилие, а то не винаги дава добър резултат.

Не говоря, че така става винаги, а просто че понякога нещата не ти се получават независимо от положените усилия, защото именно многото мисли и напъвания те да станат, те спират.

Да не говорим,че може и нещото, което искаш да не е твоето.

Следователно, за да разбереш дали това е така, а и с цел да се успокоиш, те съветвам да започнеш  да мислиш за дишането.

Просто се фокусирай върху него и виж дали това, което искаш няма да се появи по начин, който не си си помислял,че може да има дори.

Опитай се да не мислиш повече за това, което си искал и си правил и невъзможното, за да го придобиеш. Поне за 5 мин се фокусирай само върху дишането и виж дали след това няма да се почувстваш по-добре, с по-ясна мисъл и отпочинал.

А кой знае може и това, което си искал, да дойде при теб, защото нали знаеш че хората казват, че всяко нещо, за което си положил усилия се отплаща след време.

Стига да не си вкопчен в него разбира се, стига да не го блокираш със своите собствени очаквания как ще го получиш.

Просто пусни нещата, след като си поработил за тях, помисли за дишането си – като кратка почивка и виж как те ще се наредят след това.

Успех!