Планиране на ваканцията

Здравей отново Читателю,

Очакваш ли с нетърпение ваканцията, която идва?

Не, не ми казвай, че си я забравил, защото няма да ти повярвам.

Пък и това си е повече от сериозно – да не ходиш на училище почти седмица време.

Не, не съм казал, че няма да учиш, разбира се, просто ще имаш повече време за нещата, които обичаш да правиш и да се покефиш поне за малко на свободното си време на макс.

Аз, също като теб очаквам ваканцията с нетърпение и смятам да понаблегна малко на спорта– стига времето да се задържи такова – пролетно, че ролерите ми вече май позабравиха какво е да се търкалят на воля по улицата. Нищо, че още не съм пробвал новия си електрически скейтборд, който получих за Коледа.

Направо съм се поизоставил в това отношение, обаче пък и времето не позволяваше да му се порадвам. Само като си помисли човек – раница, ролер или скейтборд – кое по-напред. Да не говорим, че раницата ми тежи, в някои от училищните дни, повече от някое от тях.

Затова сега съм се настроил да спортувам на макс, независимо че ще ми се наложи и доста да уча.

Затова пък искам на споделя на тези от вас, които като мен се чудят как да си разпределят времето, така че да го използват най.пълноценно, едно упражнение, което да ви помогне в това.

Упражението:

Записваш си на листче хартия трите най-важни неща, които искаш да свършиш днес.

Започни с най-тегавото – с това, което най- много те затруднява.

После напиши това, което знаеш, че трябва да свършиш, но все се надяваш да го направиш до края на ваканцията- сиреч, със следващото не-особено любимо, но пък задължително нещо.

Накрая напиши това, което ти се прави нонстоп – най-любимото и най-желаното.

А сега размени местата на последното и второто, защото като разделиш двете тегави неща, които имаш да правиш с любимо занимание между тях, първо ще си по-мотивиран да направиш и трите неща за деня и второ – ще знаеш, че след хубавото следва  и необходимото.

Ето ти примерен списък – това е моят списък за третия ден от ваканцията. Да, правилно ме разбра, така ще си планирам нещата, че през първите два дни да карам само ролери и да ходя на карате.

Трети ден от ваканцията:

  1. Решаване на задачи по математика – 2 часа
  2. Каране на колело в Борисовата градина.
  3. Уроци по аглийски език – 2 часа.

Забеляза ли,че няма ограничение на часовете с колелото, Приятел?

Да, така е, защото имам и четвърто за правене – каране на ролер по Витошка, след 20 ч., но ти си реши дали няма да ти дойде в повечко да правиш четири вместо три неща през деня.

Успех!