Провокатор ли си или пък не

/нищо лично, просто малко статистика/

Здравей отново Читателю,

Питал ли си се защо някой ти е толкова симпатичен, че още от пръв поглед искаш да стане твой приятел?

А друг пък, даже и нищо да не направи, или пък каже, те дразни и не ти се иска дори и за миг да бъдеш с него, а камо ли пък да правиш приятелство.

Да, това с приятелствата, брат, е повече от яка работа, като се замислиш, нали?

На мен често ми се е случавало, човекът, който ме дразни да ми помогне да разбера как точно става така, че едва се побирам в кожата си, а дето се вика, до вчера не бях го ни чувал ни виждал, този, дето ме кара “да се кача малко над черешата”, толкова ме е яд на себе си, че мога да реагирам по един тъп начин на тази провокация от негова страна.

А, че провокацията си я бива е повече от ясно, след като той дори едва ме познава, а аз се нервя ли нервя, като в един момент дори и сам не знам дали той /дразнителят, де/ има ясно знание за това.

Ама аз съм изнервен и най-меко казано хич не му мисля доброто, или както сестра ми обича да казва, той провокира една такава кофти реакция вътре в мен, дето ме кара да приложа и поне малко физическа сила, въпреки, че в каратето съм се клел да не прибягвам до тези умения, поне засега.

Ето защо реших да покажа, на теб най-вече Читателю, на www.teenas.bg , че винаги може да има изход от ситуация, когато някой не те кефи, по-меко казано, независимо, че той може да се пъне да ти стане приятел, нали така, брат?

Упражнение за справяне с такъв тип проблем или с човек, който не можеш да търпиш /дори и да не можеш да обясниш какво точно те дразни във него, и който упорито иска да бъде в твоята среда/.

Първо си помисли добре дали наистина искаш да отблъснеш въпросния човек.

После си представи, как около теб има един огромен балон пълен с вода, през която той  не може да преплува.

Водата, която може да бъде различна на цвят, но при мен е бяла поне досега, те пази и предпазва от този нахалник, нали така?

А сега си представи как той иска да дойде към теб, за да те докосне и да влезе в твоята среда.

А водата му пречи. Ти виждаш ясно усилията му, но те са безполезни до момента, до който ти сам не решиш да го включиш в твоята група. Сиреч си готов да премахнеш балона с вода около себе си.

Това е едно изключително добро и лесно упражнение, което винаги можеш да ползваш, когато искаш да разрешиш нечий достъп до теб. Не ти ли напомня поне малко на забраненият достъп до някои слежебни файлове на компютъра, а ?

Не забравяй, също така, че за някой друг ти си също такъв провокатор, който го кара да мисли не едно и не две кофти неща, но се дразниш когато на теб ти отвърнат със същото.

Затова не се и опитвай да мислиш защо ти се случва това.

Едно е повече от сигурно, а именно, има си начин да се предпазиш.

Не се колебай, а реагирай на време с водата, не се изненадвай, когато и на теб ти отвърнат със същата тази вода. Нали си наясно, че такива неща, като това упражнение, ги има свободно в нета. Друг е въпросът, кой ги поназнайва, кой ги търси и кой ще се възползва от тях.

Ако обаче решиш да опиташ, е добре да правиш упражението поне  за седмица време, за да извлечеш максималната полза от това, когато някой иска да грабне приятелството ти, а ти да се защитиш с балона с вода.

Ако искаш, може да споделиш своя опит с балона с вода и с нас, за да видим дали с общи усилия не можем да се предпазим от някой конфликтен и кофти човек/ или нещо/, защото то просто същестува и го има навсякъде около теб.

Успех!