Хем топло вкъщи, хем не

Здравей отново, Читателю,

Надявам се, че все още се радваш на доста топлото време навън, нали? А пък ако и вкъщи ти е комфортно, (разбирай топло), то какво по-добро от това.

Не ,че през зимата не става студено. Не, че не очакваме и да повали повечко от обикновено предвиденото и прогнозирано…

Не, не говоря за това да ти изгори климатикът вкъщи или пък да нямаш никаква печка за отопление под ръка.

Това, за което ти говоря е парното. Доброто старо парно и как то ни топли години наред. Е, понякога идва малко нанагорно това с плащането на сметките, ама и на студено не се седи – смятам, че няма две мнения по това.

Да, ама именно парното ни спретна лоша шега сега, защото се оказа, че след като миналата година всичко си беше наред в момента има радиатори, които текат след поредната смяна на вентилите.

Вярно, че има и печки. Комшиите в апартамента до нас вече си купиха и климатик с надеждата, че той ще намали лятната жега заради бебето.

Но уви, все още парното е водещо през новия отоплителен сезон. А е кофти, дори и навън да е близо 15 градуса, над нулата, разбира се, ти да имаш хем пуснато парно и нови вентили, хем да пускаш печка, ако не искаш да стоиш в якето или с одеяло завит.

Не, че в училище е много топло, не че не можеш да събереш още слънце отвън…

Да, удобно и сраввително чисто е да използваш парно за отопление. Но се получи така, сякаш “тука има, ама реално го нема”, независимо, че парите текат ли текат.

Уж ще го оправят… мина вече една седмица, няма видим теч, а радиаторите все са на максималното 5.

Какво пък…нали всички работят и си получават парите, няма значение, че при нас няма реално пуснато топло, защото нали вече са пуснали парното приоритетно – при поредното супер захлаждане от еди колко си дни по ред.

Ето на това му се казва не просто късмет, а добре свършена работа – да не намериш седмица време да оправиш нещата – а парното е за благото на всеки и всички, то е като водата или електричеството, без които животът е труден, защото те са част от условията, които те правят щастлив и готов да се справяш добре с ученето, с работата и с приятелствата – е, не можеш все да стоиш в МОЛ-а на топло да учиш, не е ли така?

Защо пиша това ли, ами искам малко помощ, малко съчувствие, че не съм много в крачка с ученето, че когато ми стане студено блокира ума ми, че е добре да ми пратите малко добри мисли и пожелания да се оправят нещата максимално добре и то бързо.Просто си предсгавете, че някой от вас е на моето място.

Това би помогнало, защото споделеното лошо води до неочаквано добро, не мислите ли?

Не, че си търся поредното оправдание за новия тест, просто не ми се стои на студено, не коментирам парите, които нашите ще дадат като месечна вноска.

Но ми се иска и хората, които сменяха наскоро вентилите да се замислят върху това. Не, че те са произвели въпросните вентили, не, но просто да разберат, че не е лесно да изчакаш цяла седмица да се оправят нещата.